sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Vlogaaminen työnä?

Ensimmäisen postaukseen linkitin videon youtuberista, joka sai minut kiinnostumaan enemmän somesta ja olemaan siellä aktiivinen.

Vlogaajat eivät ole mikään uusi ilmiö maailmalla, mutta niiden suosio on kasvanut Suomessa viimeisen neljän vuoden aikana huimasti. Suuri osa meistä tuntee nimen Arttu Lindeman.
Lindeman sai vuoden 2017 Emma-gaalassa vuoden artisti -palkinnon. Hän on tehnyt useamman biisin ja niistä osa on ollut Spotifyssä Suomen soitetuin biisi -listalla monta viikkoa putkeen.

Kaikki tämä on alkanut kuitenkin youtube-videoista. Tällä hetkellä sisältöä tuotetaan vähintään kerran viikossa. Tärkein keino saada seuraajia on tietysti tehdä kiinnostavia videoita aiheista, jotka osuvat hyvin kohderyhmään. Vlogaaminen voi olla yllätävän hankalaakin välillä, sisältöä täytyy tuottaa lisää ja ideoita keksiä uusiin videoihin.
Tiedän useamman tapauksen, jossa vlogaaminen on alkanut, mutta kiinnostus on lopahtanut muutaman kuukauden jälkeen tai postaustahti on hidastunut. Tässä tapauksessa seuraajat alkavat pudota nopeasti.
Tietyssä pisteessä tämä "harrastus" saattaa alkaa tuottamaan myös itselle tuloja. Seuraajamäärän kasvaessa myös yhteistyökumppanit kiinnostuvat vlogaajasta. Näin on käynyt monelle vlogaajalle ja myös niin on käynyt Arttu Lindemanille. Vlogaamisen ansiosta hän on saanut mahdollisuuden tehdä musiikkia.
On hienoa, kuinka omasta harrastuksesta on tullut myös ammatti. Se vaatii toki paljon antautumista ja mielenkiintoa vlogaamista kohtaan, mutta kova työ palkitaan.

3 kommenttia:

  1. Videon suosio on tuonut bloggaamisen rinnalle termin vloggaaminen. Ilmiönä tämä on vielä jokseenkin nuori. Onkin mielenkiintoista seurata, miten uusia "tähtiä" syttyy. Asiaa tuntematon saattaa kuvitella, että työ on simppeliä ja vaivatonta. Totuus taitaa olla toinen.

    Olisi kiva kuulla asiasta enemmän. Tunteekohan joku kurssilainen vloggaajia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin seuraan aktiivisesti monia youtubettajia. Vaikka sisältö ei aina olisikaan niin mielenkiintoista niin mielenkiintoiset persoonat ja tapa esittää asioit, koukuttaa katsomaan videoita. Useat ulkomaalaiset youtubettajat ovat jopa tehneet miljoonaomaisuuden pelkästään youtubettamisella ja itsensä brändäämisellä.
      Useat varmaan ajattelevat, että youtubettaminen on helppoa työtä; ei tarvitse kuin kuvata pari videota ja ladata se Youtubeen ja rahat kilisevät tilille. Olen kuitenkin ymmärtänyt, että videoiden teko, editointi ja muu oheis somehengailu vaativat todella paljon aikaa, että se todella vaatii valtavia määriä työtunteja.
      Olen joskus itsekin ajatellut aloittavani oman Youtube-kanavan. Ehkä tämän kurssin viimeinen "pakollinen" tehtävä "Digitarina" saa minut innostutettua videoiden maailman pariin. :)

      Poista
    2. Olen itsekin tämän käsityksen saanut. :)
      Muutamat ystäväni vlogaavat myöskin blogin ohella ja pelkästään yhden videon editoimiseen saattaa kulua 5 tunnista eteenpäin, eli käytännössä kokonainen työpäivä. Muut näkevät vain itse videon, mutta sen taustalla on niin paljon kaikkea muutakin, että itse välillä ihmettelee, miten jotkut vlogaajat näkevät aina niin paljon vaivaa. Toki sen tasoisilla vlogaajilla on tulotkin ihan kohdillaan. :D

      Poista

Arviointi

Käytän somea päivittäin, joten ihan hirveästi ei tullut uutta asiaa. Oli mielenkiintoista lukea sovelluksien taustoista ja milloin mitäkin ...